« Tilbake til artikkeloversikten

Størrelsen hans, hva gjør du om den er for stor eller liten?

NÅR PENIS ER FOR LITEN, FOR STOR, FOR TYKK, FOR TYNN, ELLER SKEIV.

Det aller hyppigste spørsmål som opptar mange gutter og menn er penisens størrelse, og får flere av dem til å fortvile. Fortvilelsen oppstår når du føler din egen penis som feil eller utilstrekkelig i form og størrelse. Vanlige problemer er at penis oppleves som for kort, eller for tynn, mens for andre at den synes for lang. For dem som har problemer med penisens form og størrelse, er det som om hele deres oppmerksomhet store deler av døgnet er rettet mot dette ene og utilfredsstillende punktet på kroppen. Om penis er for stor eller for liten kan det gi utslag i ulike plager, sårede kommentarer blir til sårende fornærmelser for eksempel sommeren kan bli til en sann plage for han som føler at penis enten er for liten i badebuksa, eller for stor slik at den buler ut, eller å gå i dusjen sammen med andre. Dette stjeler livsglede og energi fra mange, og kan føre til at noen vil holde seg borte fra seksuelle møter, rett og slett fordi de tror og frykter at de vil bli ledd av. Problemstillingen er like aktuell for homofile menn som for heterofile.

Noen har også skeiv penis, som blir til på to forskjellige måter, uten at man egentlig vet årsaken til noen av dem. I det første tilfellet blir man født med skeiv penis. Dette blir ikke synlig før man får reisning, men reisning er noen gutter får veldig tidlig. Det har faktisk vist seg at guttebabyer kan ha reisning mens de ennå befinner seg i livmoren. Medfødt skeiv penis kalles gjerne krummerik, men er ikke forårsaket av noen form for påviste tegn til skade ved fødselen hos dem det gjelder. I andre tilfeller kan penis bli skeiv på et senere tidspunkt i livet,  begynner gjerne i det små, og kan være forbundet med ømhet og smerter i selve penisskaftet. Etter hvert tiltar bøyningen, og kan fortsette å utvikle seg et par år, før penis finner sin endelige skeive form. I begge tilfellene vises skjevheten bare når penis er stiv. Seksuelt fungerer en skeiv penis like bra som en rett en, forutsatt at skjevheten ikke er mer enn ca. førtifem grader. Det samme gjelder ved analt samleie. Dersom skjevheten har utviklet seg ekstremt kan dette greit korrigeres kirurgisk.

Den som oppfatter penisen sin som liten, er henvist til å leve med den slik den er. Et godt råd til jenter er at dere kan stramme inn skjeden ved å bruke skjedemusklene, slik at penis kan fylle dere bedre, og være like godt som en større utgave av den.

For mange jenter er penisstørrelsen av liten eller ingen betydning, mens andre jenter sier at størrelsen betyr mye for dem. Det gjelder spesielt jenter som får vaginalorgasme og liker å kjenne dype støt i orgasmetidspunktet. Slike støt kan imidlertid fremkalles på andre måter, for eksempel ved bruk av dildo. For mange jenter kan en stor penis være en fetisj, et symbol for noe de finner svært tiltrekkende.

Vi lever i en tid da utseende betyr veldig mye, hvor gutter har blitt til seksualobjekter, og idealet til å være ”perfekt” råder. Det er dessuten mange som måler manndommen sin ut fra penislengden, mens den egentlige manndommen sitter først og fremst ”mellom ørene”.

Å kjenne sin kropp uansett kjønn er viktig for å kunne finne fram til stimuleringsmåter som gir den beste nytelsen. Like viktig er det at jenter og gutter gir uttrykk for hva de liker.

Ikke minst er det uhyre vesentlig at vi ikke tror på de framstillingene vi får av idealiserte kvinner og menn, for eksempel i en del av pornoindustrien. På mange vis har den kommersielle seksuelle arenaen utviklet seg til urealistiske krav i forhold til seksualitet.

STØRRELSEN.

Penis størrelsen kan variere, normalt fra 13 til18 cm, og gjennomsnittstørrelsen på penis i erigert tilstand er ca.15,5 cm. Lengden måles på oversiden av penis, fra helt inne ved roten til ytterst på tuppen. Det finnes ikke noe gjennomsnitt, på en slapp penis, da størrelsen på en hvilende penis ikke alltid reflekterer størrelsen når penis blir stiv.

Penislengder under 9 cm kalles mikropenis. Størrelser på ned til 6 cm stående har likevel vist seg store nok til tilfredsstillende samleie med en kvinne. Dette skyldes at følsomheten i det kvinnelige kjønnsorganet er størst ved skjedeinngangen, fremover mot klitoris og i ytre, fremre del av skjeden. Hit kan nesten alle peniser nå, og små peniser er like følsomme som store. Tykkelsen er også av betydning, og gjennomsnittet er 12 til 13 cm. Ved samleie er det friksjonen mellom penis og skjedevegg som skaper nytelsen for begge parter, og en tykkere penis, vil skape mer friksjon, dersom hun i tillegg kan stramme skjedemusklene og gjøre skjeden trangere, vil friksjonen øke.

En vagina er vanligvis ca.10 cm dyp, noen større, andre mindre, og skjeden er som et rør med muskler i veggen, som kan trekke seg sammen. For eksempel uansett hvor utvidet skjeden er etter en fødsel, vil den med trening kunne lukke seg mer. Jo bedre musklene blir i bekkenbunnen, desto bedre vil du kunne gripe om og kjenne din kjærestes penis. Jenters godt trimmede bekkenbunnsmuskler, er minst like viktig for at begge skal ha det godt under samleiet, som størrelsen på gutters penis.

Noen tips til deg for å trene bekkenbunnsmusklaturen:

Ligg på rygg i sengen og press baken ned i madrassen så hardt du kan, i ti sekunder, og slapp helt av i tretti sekunder, før du gjentar øvelsen. Når du har gjort dette ti ganger, legger du deg på maven og presser underlivet så hardt du kan ned i madrassen, i ti sekunder, før du slapper av i tretti sekunder. Gjenta øvelsen ti ganger. Gjør dette to til tre ganger i uken. I tillegg anbefaler jeg bruk av vaginalvekter.

Det er viktig at du er fornøyd med den penisen du har. Det vil også være godt om du kan elske den, elske med den og nyte alle de deilige sanseopplevelsene den gir deg tilbake. Penis lar seg i praksis ikke forstørre, men den lar seg benytte uansett størrelse.

Det viktigste er å være seg selv, med det man måtte være utstyrt med av gjennomsnittelige eller ugjennomsnittlige egenskaper. Skulle du møte eller har møtt noen som ikke vil ha deg fordi din penis ikke er slik som hun/han mener den skal være, da tror jeg du ville ha det bedre med en annen partner- en som legger vekt på andre deler av deg enn kjønnsorganets størrelse.

HJELPEMIDLER.

Salg av hjelpemidler på nettet kan gi inntrykk av faglighet, men behøver ikke å være det, så tillat deg å være kritisk. Konsekvensene er at du må vurdere vært eneste tilbud og eventuelt prøve det ut, før du kan vite om de holder det de lover. Pr. i dag finnes det ingen effektive metoder for å gjøre penis lengre, for eksempel vakumpumper og strekkapparater har ikke vist seg effektive. Heller ikke kirurgi er veien å gå for å forlenge organet, og selv om mange seriøse urologer( kirurger med urinveier og penis som spesialfelt) har lagt hodene i bløt for å finne akseptable løsninger, har foreløpig ingen lykkes, da penis er et sårbart organ med mange viktige funksjoner, og har liten toleranse for kirurgisk manipulering.

« Tilbake til artikkeloversikten