« Tilbake til artikkeloversikten

Han kommer bare han ser meg naken: Hva kan man gjøre for at han skal holde ut til jeg får orgasme?

For tidlig sædavgang.

For tidlig sædavgang eller utløsning, er et av de vanligste problemene blant unge gutter, men kan også forekomme hos menn i alle aldre. Enkelte gutter har opplevd dette fra første samleie, mens andre har fått problemet i forbindelse med skifte av partner eller av andre grunner. F.eks noen gutter har også hatt behov for å bli ferdig med samleiet raskt, eller har gjort det to eller tre ganger ved en tilfeldighet, slik at det på en eller annen måte har blitt et mønster med alt for tidlig orgasme.

Det er litt forvirring blant enkelte om hva som skal oppfattes som for tidlig utløsning, men generelt kan man snakke om for tidlig sædavgang dersom orgasmen kommer idet gutten skal trenge inn i skjeden, eller etter kun to-tre støt.

Årsaker og behandling.

Det finnes hundrevis av mer eller mindre seriøse råd om hvordan man best kan få utsatt utløsningen. De viktigste hjelpemidlene er nok først og fremst bygget på kommunikasjon og ”trening” mellom deg og din partner. De mest brukte metodene, er den så kalte ”starte-stoppe” metoden som viser seg å være svært effektivt for de aller fleste, samt  sensualitetstrening. For det første er det viktig at du og partneren din er sammen om dette, da disse behandlingsformene består i av at dere begge kommer til behandling hos en sexolog og utfører øvelsene med ”hjemmelekser” sammen.

For tidlig utløsning er som sagt veldig vanlig, og partneren din merker det uansett. Så ikke vær sjenert, men si det som det er, at det går ofte litt for tidlig for deg. Snakk om det, slik at dere kan få et bedre sexliv sammen. Det finnes ingen form for kirurgi mot for tidlig sædavgang.

De egentlige årsakene til for tidlig sædavgang blir vanligvis betraktet som psykologiske og det er sjelden snakk om biologiske årsaker.

Eventuelle biologiske tilstander kan være sjeldne nervebetingede sykdommer, for eksempel multippel sklerose og tilstander som gir økt følsomhet av penis samt betennelse i prostata.

Psykologiske årsaker kan være at man har lært seg et onanimønster som handler om å få orgasme raskest mulig, kanskje p.g.a. engstelse for å bli oppdaget. For de helt uerfarne er ofte årsaken at bare tanken om sex med partneren blir så opphissende at de ikke klarer å holde tilbake. For gutter med for tidlig sædavgang, er det derfor viktig å sette ned tempoet, mens noen jenter må sette opp farten. Dette kan gjøres ved at jenta utforsker sin egen kropp, for å bli fortrolig med sitt eget mønster når det gjelder seksuelle reaksjoner da selvberøring er en vesentlig del av jenters seksuelle utvikling, samt utforsking med gjensidig onani og vibratorer sammen.

Andre årsaker kan være uvitenhet om seksuelle behov hos hverandre, da timing er et avgjørende element når det gjelder god sex. For å være sikker på at kjæresten din får orgasme, eller at dere begge får orgasme samtidig, dersom det er det dere ønsker, må du ha full kontroll over penis. Et av de enkleste tipsene for å unngå for tidlig orgasme kan være å bruke kondom, gjerne med følsomhetsnedsettende krem eller to kondomer utenpå hverandre. Det finnes også et kondom, Performa, hvor innsiden er satt inn med en følsomhetsnedsettende krem.

En annen mulighet er å trene opp musklene i bekkenbunnen. Det kan gjøre det lettere å få og holde på en god ereksjon, stanse trangen til å ejakulere, og gjøre at du holder ut lenger under samleiet. Dette kan du gjøre ved å vippe badehåndklær med forskjellig tyngde på erigert penis, eller ved å knipe av tissestrålen to-tre ganger ved vannlating. Du kan da finne ut hvilke muskler du skal bruke, for etter hvert å trene denne muskelgruppen uten å måtte tisse. Du bør knipe igjen og slippe opptil minst 50 ganger, med lange og korte intervaller, flere ganger daglig, over flere måneder.

Disse kunnskapene kan overføres til onanering. Da kniper du de samme musklene, og like før du kjenner at du er i ferd med å sprute, strammer du til så hardt du klarer. Når du kjenner det er like før det går for deg, så knip, knip og knip. Det vil kreve overvinnelse, men det er verdt innsatsen. Fjern eventuelle stimuli du har brukt som har fått deg nær til den store utløsningen, da du må konsentrere deg om å holde igjen. Så kan du forsette stimuleringen igjen, bruke hjelpemidler eller seksuelle fantasier slik at du igjen når raskt opp til et spenningsnivå som gjør at du får fullt utbytte av alenesexen. Så avbryter du igjen, når du nærmer deg tidspunktet der du ikke klarer å holde igjen. Bli kjent med når tidspunktet inntreffer. Avbryt på nytt. Så forsetter du igjen og onanerer og bruker denne oppskriften så lenge du har glede av det, inntil du selv bestemmer deg for å sprute. Når du har lært deg å kontrollere slik at du unngår å sprute før du selv vil, er det på tide å bruke den samme metoden med partneren. Når du har samleie med partneren din, er oppskriften i første omgang at du trekker deg ut av henne like før du er i ferd med å komme. Så kniper du igjen. Bruk for eksempel fingre og tunge på å tilfredsstille og beholde spenningen hos din partner. Sørg også for å utsette deg selv for stimuli slik at du snart får ereksjon igjen. Så kan du forsette en ny økt, til du igjen må knipe. Når du synes det er nok for deg og din partner, kan du velge å ha din endelige orgasme. Når du har gjort dette en stund over tid, er det mulig at du har så stor kontroll over bekkenmusklene at du ikke behøver å trekke deg ut for å kontrollere orgasmen, når du merker at den nærmer seg.

Andre metoder som kan hjelpe mot fortidlig ereksjon:

Beautrais- manøver.

For å forlenge samleiet når du er på grensen til orgasme, griper du tak i testiklene og trekker hardt nedover. Denne bevegelsen blokkerer urinrøret og hindrer dermed ejakulasjon.

Trykke på Jen- Mo-punktet

Dette er et akupressur-punkt i følge taoistisk teori.

Akkurat idet du skal til å ejakulere, presser du på mellomkjøttet, som ligger mellom anus og pungen, slik at sæden ikke passere gjennom urinrøret. Dersom du trykker for nært anus, virker det ikke, og dersom du kommer nær pungen, vil sæden gå inn i blæren. I følge taoistiske prinsipper vil energien bli bevart, fordi sæden ikke sprøytes ut.

– Dersom du er ung, få klimaks en gang før samleiet, selv om dette ikke alltid fungerer.

Onaner etter et spesielt mønster over en periode på flere uker, som for eksempel:

  • Masturber med tørr hånd, se om du kan holde ut i 15 minutter.
  • Masturber med våt hånd, prøv nok en gang å holde ut i 15 minutter eller mer.
  • Bruk klemmeteknikken ved å ta et tak rundt penis i kransen ( kanten rundt penishodet) med tommel og pekefinger. Når du kjenner at du er nær ved å ejakulere, skal du klemme hardt. Dette gjør du under den tørre og våte masturbasjonen.

    I akutte og ekstreme tilfeller, prøv med medisinsk behandling i form av betablokkere på resept. Medisinen fungerer ved at den enten kontrollere den akutte nervøsiteten som ser ut til å utløse ejakulasjonen, eller forsinker ejakulasjonen.

    « Tilbake til artikkeloversikten